Phoenix hotel jogjakarta
Blijf op de hoogte en volg linda
30 Juli 2012 | Indonesië, Jogjakarta
Prachtig rijk van Insulinde dat zich daar slingert om de evenaar als een gordel van smaragd.
Vandaag eerst naar de Kratoin van de 10e sultan van Jogjakarta geweest en daarna naar zijn waterpaleis.
De officiele ruimtes waren schitterend maar de ruimtes met de tentoonstellingen voor het publiek waren stoffig en slecht onderhouden.
Er was veel te zien over de negende sultan maar bijna niets over de huidige sultan.
Alles over hem wordt pas bekend na zijn dood. Hij heeft geen mannelijke opvolger dus gaat de troon naar zijn broer, hij heeft MAAR een vrouw omdat hij in de regering zit, en hij woont nog steeds in het Kraton.
Het waterpaleis waar vroeger ook de harem was gevestigd moet nodig gerestaureerd worden en staat op de lijst van wereld erfgoed van Unesco.
Dan moeten de huidige bewoners eerst uitgekocht worden en geherhuisvest, zij wonen nu op het terrein van de sultan, in de vroiegere bediendehuisjes. De paleiswachten lopen in traditionele javaanse kledij met Kris en op blote voeten. Op mijn verzoek zijn we naar een makerij van Wajang Gulit (schaduw poppen) geweest, hebben uitleg gekregen en natuurlijk hebben we er eren paar gekocht.
Te weten : Rama Sinta en Wishu, de gids was een boeiend verteller en een animist, hij gelooft in de krachten van de natuur.
Hij kon aan de hand van de lievelingskleur van m,ensen hun karakter bepalen. Bijv. mensen die van blauw houden zijn loyaal ijdel en heel trouw, ik ben spiritueel Makkelijk gepassioneerd ergens voor moeilijk om verliuefd op te worden zorg niet goed voor mezelf.Hij kwam er niet helemaal uit omdat mijn lievelingskleur eigenlijk turquoise is. Daarna zijn we naar de Prahmbanan dsaar was het erg heet en stoffig 34 graden in de schaduw maar een prachtig tempel complex minder hoog dan de BoRobudur. Ten dele weer gerestaureerd na de aardbeving van 2006.
MMet de bouw van deze Hindoeistische tempel werd een eeuw na de bouw van de boedistische Borobudur gestart en moest deze natuurlijk over4treffen. De batterijen van de fotocamera en videocamera waren leeg, maar had Cees z'n mobiele teleffon nog en dit zijn ook mooie foto's geworden.
We hebben geluncht achter de Prahmbanan in een dessa aan een rivier, heel simpel maar ook heel; wonderlijk. Een bamboe restaurant op palen met als specialiuteit Karper. Het smaakte zoet en zo lekker dat je de vis bijna niet meer proefde, als toetje koffie loeak met bonen uitgepoept door een indische kat het smaakte heerlijk.
De planten en bomen zijn ongemeen prachtig, al onze kamer planten blkoeien hier uitbundig. Met mooie Christusdorens en Hertshoorns.
Ze worden geent op de bomen.We hebben nog geen enge beesten gezien tot nog toe. Bij de Prahmbanan was het zo rustig, sereen en plechtig je voelt jer echt heel vredig. Ik heb daar echt heel even met mijn ogen dicht gestaan met als gedachte "Het is zoals het is ".
Tenslotte hebben we nog gewinkeld op het Maliuoboro p¨rachtige stoffen gekocht om op Bali kleding van te maken en wat souveniers.
Om zes uur pikte onze chauffeur ons weer op om ons naar ons prachtige hotel te brengen,.
Vanavond heerlijk gegeten op de binnenplaats mooie foto´s gemaakt van het hotel en dit verslag door Cees laten typen want om kwartover 5 gaat de wekker voor de trein-autoreis naar Kediri de koffers reizen weer vooruit met de chauffeur wordt vervolgd, veel leifs Cees en Linda.
30 Juli 2012 - 19:10
Reny:
Heel fijn om te lezen,jullie verhaal, tot morgen veel liefs R R -
30 Juli 2012 - 20:49
Ingrid De Wit:
Hoi Linda en Cees,
Erg leuk om jullie ervaringen te lezen. Lijkt me een prachtig avontuur. Ik zou ook wel willen.
Linda, kan je alles wel meenemen naar Nederland. Dat wordt denk ik flink betalen voor de extra bagage die jullie mee terug nemen. Ik hoop dat jullie nog hele mooie dagen krijgen daar in Indonesie.
Liefs, Ingrid